Buitenland
VPRO

Zwitserse jongeren verruilen hot power yoga voor de Alpen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zwitserse jongeren verruilen hot power yoga voor de Alpen

Naast paars-witte Milka koeien zijn er nu ook hippe havermelk nippende Zwitserse jongeren te vinden in de Alpen. Journalist Renske Heddema vertelt in Bureau Buitenland hoe wandelen helemaal booming is onder de jonge generatie.

Buitenland Uitgelicht: Zwitserland

Bewuste generatie

"Als je de hele dag binnen zit en privé en werk in elkaar overlopen, dan wordt buiten des te belangrijker. Dus wandelen is echt een trend geworden nu, verder versterkt door social media", vertelt Heddema. Wandelen past perfect bij de milieu- en gezondheidsbewuste generatie in Zwitserland.

De toeristenindustrie kijkt positief naar deze ontwikkeling. Na tegenvallende seizoenen door de coronapandemie maakt de industrie zich nu zorgen over de toekomst van veel skigebieden door de opwarming van de aarde. "Deze ontwikkeling komt precies op het goede moment. De verkoopcijfers van kabelbanen, berghostels, winkels met wandeluitrusting, en aanbieders van wandelcursussen stijgen door het dak", vertelt Heddema.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sexy

Van oudsher was wandelen al volksport nummer één in Zwitserland. Wandelwegen zijn zelfs in de grondwet opgenomen. "Maar de sportiviteit is dus niet meer alleen voor ouderen weggelegd. Als je in het weekend de trein neemt, struikel je over de wandelschoenen en rugzakken van twintigers", vertelt de correspondent. Wandelen is sexy geworden.

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie