Buitenland

Pallets met schoonmaakmiddelen voor olympisch dorp Rio

foto: KRO-NCRVfoto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Pallets met schoonmaakmiddelen voor olympisch dorp Rio

[KRO-NCRV] Brazilië is in een diepe economische en politieke crisis. Eigenlijk kan het land de Olympische Spelen er helemaal niet bij hebben. Maar voor topsport geldt hetzelfde als voor de economische crisis: bij verliezers horen ook winnaars.

De Nederlander Bastiaan van Tilburg is regionaal directeur van de winkels van Makro in de regio Rio de Janeiro. In de buurt van het olympisch dorp kan een spiksplinternieuwe opgeknapte winkel natuurlijk niet ontbreken.

Stroopwafels

Vlak voor de Olympische Spelen werd de winkel, zelfs met stroopwafels van Hollandse makelij, feestelijk heropend. Gelukkig net op tijd om het olympisch dorp te voorzien van pallets met schoonmaakmiddelen. Die waren natuurlijk niet aan te slepen voor de olympische appartementen die op het allerlaatste moment klaar waren.

Consument trekt naar groothandel

In Brazilië kunnen niet alleen mkb’ers, maar ook gewone mensen inkopen doen bij Makro. Daarom wordt de winkel misschien zelfs beter van de crisis. Want de bedrijven blijven wel weg, maar consumenten slaan de supermarkt over en trekken ook naar de groothandel om goedkoper aan hun basisbehoeftes te komen. Zeker nu alles in de stad door Spelen nog duurder is geworden.

Ook TeamNL koopt trouwens flink in Van Tilburgs net opgeknapte winkel. Dat u het weet, de olympische medailles worden binnengehaald op zijn glutenvrije notenrepen.

Goedemorgen Brazilië
Verslaggever Martijn Grimmius is tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro om verslag te doen. Elke ochtend vertelt hij op NPO Radio 1 de verhalen van de dag omtrent de Spelen. Daarnaast spreekt Martijn met Nederlanders die al jaren in de stad vertoeven.

Ster advertentie
Ster advertentie