Buitenland

Negen doden bij beschieting Duitse waterpijpcafés, dader dood gevonden

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Negen doden bij beschieting Duitse waterpijpcafés, dader dood gevonden

In de Duitse stad Hanau, even ten oosten van Frankfurt, zijn twee shishalounges onder vuur genomen. Dat heeft aan zeker negen mensen het leven gekost. Er zijn ook enkele gewonden.

Ook de vermoedelijke dader is dood. Zijn lichaam werd uren na de beschietingen in zijn huis gevonden. Daar lag nog een tweede lijk, wat het dodental van het incident op elf brengt. Over de doodsoorzaak en de identiteit van de twee mensen in de woning is nog niets bekendgemaakt.

Woonwijk

De dader opende rond 22.00 uur het vuur in een waterpijpcafé in het centrum van Hanau, waar zo'n 100.000 mensen wonen. Vervolgens reed hij naar een woonwijk in het westen van de stad twee kilometer verderop, waar hij in een andere shishalounge ook begon te schieten.

Na zijn daden vluchtte de schutter in een auto. 's Nachts werd hij dood gevonden in zijn huis in Hanau, niet ver van het tweede waterpijpcafé.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Duitse politie zegt dat de man vermoedelijk de enige dader was van de beschietingen in de shishalounges. Zijn motief is nog onduidelijk.

Volgens het tijdschrift Bild gaat het om een Duitser en was hij in het bezit van een jachtvergunning. In zijn auto zouden munitie en magazijnen zijn gevonden. Ook zou de man de verantwoordelijkheid voor zijn daad hebben opgeëist in een achtergelaten brief en een video. De politie heeft dit alles niet bevestigd.

De Duitse regering heeft geschokt gereageerd op de gebeurtenissen. "Onze gedachten zijn bij de inwoners van Hanau", laat een regeringswoordvoerder op Twitter weten. "Onze deelneming gaat uit naar de getroffen families."

Ster advertentie
Ster advertentie