Buitenland
NOS

Doden bij aanval door jihadisten op hotel Mogadishu

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Doden bij aanval door jihadisten op hotel Mogadishu

Bij een aanval door terroristen op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker twaalf doden gevallen. Een onbekend aantal mensen is gewond geraakt.

Mogelijk loopt het dodental nog op. De aanval begon gisteren en Somalische media meldden vanochtend dat de terroristen nog niet waren verjaagd. Volgens getuigen waren er de hele nacht schoten te horen. De aanslag is opgeëist door de islamitische terreurorganisatie al-Shabaab.

"Dit is een populair hotel onder veel regeringsfunctionarissen, zakenmensen en journalisten", zegt Afrika-correspondent Elles van Gelder in het NOS Radio 1 Journaal. "We zien dat al-Shabaab de afgelopen decennia regelmatig restaurants en hotels als doelwit heeft. Een paar jaar terug was er een andere grote aanval op een hotel in de hoofdstad Mogadishu, waarbij zestien doden vielen."

"Al-Shabaab heeft grote delen van het platteland in handen en komt dan naar de stad om aanslagen te plegen", zegt Van Gelder. "De organisatie wil de regering omverwerpen om een islamitische staat te vestigen en zaait veel dood en verderf op het platteland. De regering weet ook niet goed hoe ze dit moeten aanpakken."

Elles radio1journaal

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie