Buitenland
NOSNTR

NASA stelt eerste UFO-directeur aan

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. NASA stelt eerste UFO-directeur aan

NASA heeft een UFO-directeur aangesteld, dat maakte de directeur van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie vandaag bekend. Een onafhankelijke commissie onderzocht afgelopen jaar wat er nodig is om meer te weten te komen over UFO's, ook wel UAP's, genoemd door de NASA.

Ruimtevaartorganisatie NASA stelt UFO-directeur aan

"Dit geeft aan dat NASA UFO's heel serieus neemt", zegt Taede Smedes, godsdienstfilosoof en UFO-kenner, in Nieuws en Co. "Ze vinden dat UFO's serieus wetenschappelijk onderzoek verdienen. Dat ze zo'n directeur aanstellen geeft aan dat NASA hier serieus werk van wil maken."

Onderzoek

Waarom komt NASA hier nu mee? "UFO's worden al sinds de jaren 40 van de vorige eeuw waargenomen, dus de UFO's zijn nooit weggeweest," zegt Smedes. Sinds 2017 hebben talloze militairen en piloten UFO's waargenomen tijdens hun operaties. "Nu heeft de Amerikaanse overheid hier belangstelling voor. Die zien dat als een bedreiging. NASA heeft dat ook bevestigd."

Tijdens de presentatie werd gezegd dat UFO's een bedreiging kunnen zijn voor de luchtvaart. "Het punt is dat we niet weten wat ze zijn. Dat heeft deels mee te maken dat er gewoon onvoldoende data zijn, waardoor je er geen wetenschappelijke chocola van kunt maken."

Gerelateerde podcast

Kennis & Co

Kennis & Co

Oorsprong

"Sommigen suggereren dat UFO's drones kunnen zijn, terwijl anderen denken dat ze misschien technologie van buitenlandse mogendheden vertegenwoordigen", zegt Smedes. "NASA houdt alle opties open, inclusief de mogelijkheid van niet-menselijke en zelfs buitenaardse technologie."

De ruimtevaartorganisatie zei in de presentatie dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn die wijzen op buitenaardse technologie. "Heel duidelijk is dat ze het ook niet uitsluiten." Volgens Smedes deed NASA ook een oproep aan mensen. Dat piloten, militairen en dergelijken meer meldingen doen. "Zodat ze meer data binnenkrijgen die geschikt is voor verder wetenschappelijk onderzoek."

Stigma

Onlangs heeft NASA ook al een onderzoek gepubliceerd over UFO's. De informatie daarin was niet heel spannend, zegt Smedes, het belangrijkste doel van het onderzoek lijkt te zijn om het stigma rond UFO's weg te nemen. "Dat UFO's iets is voor gekkies die gekke dingen zien vliegen, die niet helemaal goed bij hun verstand zijn of piloten die met een drankje op achter de stuurknuppel zitten. Dus dat we UFO's niet serieus hoeven te nemen. Dat stigma daar wil de NASA echt definitief en volledig mee afrekenen en dat hebben ze vanmiddag meerdere keren ook gezegd."

NC UFO POGING DRIE

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie