Buitenland

Looking for Victory (5): Margriet stormt door swingstate Florida!

foto: Steven van Olphenfoto: Steven van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Looking for Victory (5): Margriet stormt door swingstate Florida!

In de podcast-serie 'Looking for Victory' onderzoekt Margriet van der Linden wekelijks hoe je de Amerikaanse verkiezingen wint. Donald Trump en Hillary Clinton voeren een harde strijd. Maar hoe verzilver je de race naar het Witte Huis? Van der Linden reist af naar de Verenigde Staten en gaat in tien afleveringen op zoek naar het recept voor de overwinning. Vandaag aflevering 5: In Het Oog Van De Storm.

Het stormt in Miami als Margriet van der Linden uit het vliegtuig stapt. Maar Orkaan Matthew is niet de enige storm die over Florida raast. In deze roemruchtige ‘battleground state' knokken de presidentskandidaten hard voor elke kiezer.

Campagneteams trekken van deur tot deur en vrijwilligers bellen koortsachtig het telefoonboek na. Want iedereen weet: in deze staat kan elke stem beslissend zijn. Maar hoe win je een swingstate? Margriet gaat op onderzoek uit. En dan blijkt dat de kandidaten niets aan het toeval overlaten…

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Looking for Victory' is ook te beluisteren via iTunes en Stitcher.

Luister ook eerdere afleveringen:
Looking for Victory (1): Hou toch op over die longontsteking; Hillary Clinton heeft nog iets veel dodelijkers onder de leden
Looking for Victory (2): Waarom je een groep woedende expats maar beter te vriend kunt houden
Looking for Victory (3): Margriet ontdekt de schoonheid van een smerige campagne
Looking for Victory (4): Margriet kijkt televisie met Trump-aanhangers!

Vanaf vandaag hoor je 'Looking for Victory' ook op NPO Radio 1. Drie dagen lang, rond 13.45 uur in De Nieuws BV.

In de podcastserie ‘Looking for Victory’ duikt Margriet van der Linden in de strijd om het Amerikaanse presidentschap. Reis samen met haar af naar Amerika en wordt wekelijks meegenomen in de machinaties achter de verkiezingen. Wat gaat er schuil achter het proces dat straks leidt tot ‘s werelds machtigste man… of vrouw?

Ster advertentie
Ster advertentie