Buitenland

Staan de vakanties weer onder druk? 'Steeds meer landen verplichten vaccinatie'

WNL
foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Staan de vakanties weer onder druk? 'Steeds meer landen verplichten vaccinatie'

De wereld gaat steeds verder open. Vanaf aankomende week is het weer mogelijk om richting de Verenigde Staten te vliegen. Tegelijkertijd loopt het aantal coronabesmettingen in ons land, maar ook in omringende landen, op. Staan de vakanties wederom onder druk?

Staan de vakanties weer onder druk? ‘Steeds meer landen verplichten vaccinatie’

"We zien dat steeds meer bestemmingen, ook buiten de EU, mensen gaan verplichten om zich te laten vaccineren om binnen te komen", zegt Frank Oostdam, voorzitter van reiskoepel ANVR hierover in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. "Dat is wel een trend."

Voor gevaccineerden zal de snelle stijging van het aantal oplopende besmettingen geen probleem vormen, denkt Oostdam. "Wellicht moet je ergens een keer een extra test doen."

Oranje

Alle gebieden buiten Europa staan op dit moment in principe op oranje. "Ik hoop dat dat weer gaat veranderen, dat de wereld weer opengaat", zegt Oostdam. De ANVR-voorzitter is dan ook erg blij dat de Verenigde Staten in de komende week wel weer toegankelijker wordt voor Nederlanders. Ook gevaccineerde reizigers moeten zich voor vertrek naar de VS nog wel laten testen.

Ster advertentie
Ster advertentie