Buitenland
VPRO

Tijger Hosooni leeft al drie jaar eenzaam in verlaten park

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tijger Hosooni leeft al drie jaar eenzaam in verlaten park

Wie per ongeluk langs een verlaten dierentuin in de Zuid-Koreaanse stad Yangsan komt, kan voor een grote verrassing komen te staan: een Bengaalse tijger, die er al drie jaar leeft in z'n eentje. "Het lot van deze tijger laat zien hoe onverschillig in Zuid-Korea met dieren wordt omgegaan", vertelt correspondent Ifang Bremer in Bureau Buitenland.

Eenzame tijger

In een desolaat attractiepark leeft tijger Hosooni in een vervallen tijgerkooi ter grootte van een zwembad. In de verte hoor je haar brullen, vertelt Bremer. "Het park ging tijdelijk dicht in 2020, maar tijdens de pandemie bleef het gesloten. En het ziet er niet naar uit dat het ooit nog opengaat. De eigenaar van het terrein, een bouwbedrijf, heeft 1 medewerker op het terrein wonen. Die geeft het beest te eten. Maar die medewerker is dan ook het enige levende wezen die de tijger te zien krijgt. En dat al drie jaar lang."

In deze video is meer te zien over het park en de tijger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dierenrechten

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in het land, verzekert de correspondent. "Een witte dolfijn zit al jaren alleen in een klein aquarium van een levensmiddelen conglomeraat vast tot onvrede van internationale dierenrechtenactivisten."

Toch is er een ontwikkeling gaande, vertelt Bremer. "Langzaam zie je steeds meer dierenrechtengroepen opkomen. Ook raken de rechten van huisdieren steeds meer in de wet verankerd. Nu nog de rechten van tijger Hosooni."

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie