Buitenland
NOS

Wuhan na elf weken uit lockdown: miljoenen mensen mogen weer reizen

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Wuhan na elf weken uit lockdown: miljoenen mensen mogen weer reizen

De lockdown in Wuhan, de Chinese stad waar eind vorig jaar de eerste besmetting van het coronavirus werd vastgesteld, is officieel voorbij. Vanaf middernacht lokale tijd mogen inwoners die geen klachten hebben de straat weer op.

De afgelopen weken werden de maatregelen al iets soepeler, maar in- en uitreizen was nog steeds streng verboden in Wuhan. Correspondent Sjoerd den Daas was bij één van de checkpoints aan de rand van de stad en doet verslag in het NOS Radio 1 Journaal.

Wuhan na elf weken uit de lockdown

Na bijna drie maanden kunnen ze zich weer vrij bewegen en de stad in- en uitreizen zonder officiële toestemming. Wel moeten de inwoners een app op hun telefoon hebben, meldt persbureau AP. Daarmee houdt de regering iemands gezondheid in de gaten en of er recent contact is geweest met een besmet persoon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maatregelen zoals het dragen van een mondkapje, temperatuurcontroles en beperkte toegang tot bepaalde plekken blijven wel van kracht. Het einde van de lockdown werd ingeluid met een lichtshow op bruggen en gebouwen langs de Jangtsekiang-rivier.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie