Buitenland
BNNVARA

Vonnis Ghislaine Maxwell geeft gevoel van rechtvaardigheid aan slachtoffers

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vonnis Ghislaine Maxwell geeft gevoel van rechtvaardigheid aan slachtoffers

Hoe lang gaat Ghislaine Maxwell de gevangenis in? Vanmiddag rond 17:00 uur Nederlandse tijd hoort ze haar straf in de rechtszaak tegen haar, over haar betrokkenheid bij seksueel misbruik, gepleegd door Jeffrey Epstein. Thysia Huisman, die als jong model terecht kwam in de kringen van Epstein en zijn handlangers, vertelt bij De Nieuws BV over het belang van dit vonnis.

Huisman vertelt dat dit een belangrijke dag is voor haar en andere slachtoffers van het misbruikschandaal rondom Epstein. Als jonge vrouw werd zij gedrogeerd en verkracht door Epstein-handlanger Jean-Luc Brunel. Zowel Brunel als Epstein zijn voor het begin van de rechtszaak overleden. Dit maakt het vonnis van de rechterhand van Epstein, Ghislaine Maxwell, extra belangrijk. "Het is een vorm van gerechtigheid, eindelijk komt er iemand voor de rechter te staan en krijgt een vonnis tegen zich uitgesproken", aldus Huisman.

Verjaarde zaken

In 2020 kwam Huisman naar buiten met wat haar als jong model in het huis van Brunel is overkomen in de vorm van een boek. "Toen in 2019 aan het licht kwam wat Epstein had gedaan, moest ik naar voren komen met mijn verhaal, want ik wist dat er meer waren zoals ik", aldus Huisman. Toch werd Brunel niet direct opgepakt. Veel aangiftes, ook die van Huisman, waren inmiddels verjaard. De laatste drie aangiftes tegen de handlanger van Epstein waren dat echter niet waardoor hij uiteindelijk toch in hechtenis kwam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Klap in het gezicht'

Van een proces tegen Brunel is het niet gekomen, hij overleed afgelopen februari in zijn cel in Parijs. Toen Huisman het bericht hoorde, voelde dat als 'een klap in het gezicht'. "Ik had als doel om hem op een gegeven moment in de rechtszaal in de ogen te kijken en hem te zeggen wat hij mij heeft aangedaan, maar dat is nu ineens weg."

Tegen Maxwell wordt nu 30 tot 55 jaar geëist. Huisman hoopt op de hoogste straf. "Ik hoop dat ze nooit meer levend de gevangenis uitkomt."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie