Buitenland
NOS

De gemiddelde leeftijd van Oekraïense soldaten is 43 jaar

foto: Yehor milohrodskyifoto: Yehor milohrodskyi
  1. Nieuwschevron right
  2. De gemiddelde leeftijd van Oekraïense soldaten is 43 jaar

Volgens Time magazine is de gemiddelde leeftijd van een Oekraïense soldaat 43 jaar. Oekraïne-verslaggever Michiel Driebergen vertelt meer bij NOS Met het Oog op Morgen.

Gemiddelde leeftijd Oekraïense soldaten 43 jaar

Jonge mannen

In hetzelfde Time magazine wordt gezegd dat het geen gezonde 43-jarigen zijn. "Sinds die invasie vorig jaar februari, waren de eersten die werden opgeroepen de jonge mannen. Dat ging over bijna honderdduizend man. Die zijn nu blijkbaar op, de mannen raken op. Het is voor jongeren ook makkelijker om zich te verbergen als ze niet willen vechten. Ook zijn er veel jongere mannen die drie kinderen of meer hebben en die hoeven niet te vechten, dan geldt een vrijstelling."

Vrouwen

Zelensky zegt dat Europa hen de mannen moeten 'teruggeven'. Het land heeft het moeilijk. "Er zal geen doorbraak komen. Het kostbaarste wat we hebben zijn onze mensen en onze mannen, zei Zelensky ook. Rusland houdt het langer vol. De mannen die vechten zijn gemotiveerd en die gaan ook steeds door. Maar als de mannen opraken kunnen ook de vrouwen naar het front."

item oekraine oog

Ster advertentie
Ster advertentie