Naar homepage
Buitenland

In het Duitse Mayschoss is het lastig optimistisch te blijven
VPRO

  1. Nieuwschevron right
  2. In het Duitse Mayschoss is het lastig optimistisch te blijven

“Het lijkt alsof de afgelopen maand niets is gedaan aan de wederopbouw”, vertelt journalist Mijke van Wijk, terwijl ze het Duitse dorpje Mayschoss weer inrijdt. Het is nu enkele maanden geleden sinds haar laatste bezoek, en het plaatsje dat is getroffen door een hevige overstroming ligt erbij als een spookstad.

De vrijwilligers in het Ahr-dal raken ontmoedigd

Er zijn nu amper vrijwilligers te bekennen, zeker als ze het vergelijkt met de vorige keer dat ze er was. De bewoners staan er weer zo goed als alleen voor. Het is geen makkelijke taak: er is nog ontzettend veel werk aan de winkel. Daarbij is het ook nog maar de vraag wie alles gaat betalen.

Lukt het de bewoners om optimistisch te blijven? Terwijl de tijd in Duitsland verder tikt, staat hij in dit plaatsje nog steeds stil. Een hoteleigenaresse in het dorp vertelt Van Wijk: “Nu is er nog solidariteit, maar dat wordt snel minder. De mensen zullen vergeten wat hier is gebeurd.”

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur. Luister hier alle afleveringen.

Ster advertentie
Ster advertentie