Binnenland
WNL

Voorzitter woningbouwcorporaties: wij helpen al bij koopkracht, kabinet moet ook iets doen

foto: ANPfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Voorzitter woningbouwcorporaties: wij helpen al bij koopkracht, kabinet moet ook iets doen

Voorzitter van de branchevereniging van woningcorporaties Aedes Martin van Rijn wil dat de eenmalige huurverlaging door het kabinet een jaar eerder wordt doorgevoerd, namelijk in 2023. Ook roept hij Den Haag op maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de huurverlaging geen forse daling van de huurtoeslag betekent.

Voorzitter van Aedes Martin van Rijn (19 augustus 2022) - Sven op 1

“Wij willen het maximale doen om ervoor te zorgen dat er betaalbare huur ontstaat, zodat mensen niet iedere maand vreselijk in de problemen komen”, zegt Van Rijn in het radioprogramma Sven op 1: zomereditie. Maar “corporaties kunnen dat niet alleen. Er zijn ook maatregelen van het kabinet voor nodig”, benadrukt hij.

Zo wil Van Rijn dat de eenmalige huurverlaging niet in 2024 wordt doorgevoerd, maar al volgend jaar. “Je hoort doorsijpelen dat dat uitvoeringstechnisch lastig is. Maar de problemen doen zich volgend jaar voor. Daarom hebben wij tegen het kabinet gezegd: kijk wat mogelijk is.”

Ook wil de branchevereniging dat de huurverlaging geen forse daling van de huurtoeslag betekent. Nu is het zo dat wanneer woningcorporaties de huur verlagen, huurders vaak recht hebben op minder huurtoeslag. “Dat vinden wij doodzonde. We roepen het kabinet op de versnelling in gang te zetten, maar ook om de weglek te beperken.”

Ster advertentie
Ster advertentie