Naar homepage
Binnenland

Recept voor harissadorade uit de oven
NTR

foto: Harissadorade uit de ovenfoto: Harissadorade uit de oven
  1. Nieuwschevron right
  2. Recept voor harissadorade uit de oven

In Mangiare! het First Plate-gerecht van foodblogger en kookboekenschrijver Fatima El Irari. Het recept voor harissadorade uit de oven, uit haar boek Uit de keuken van Fatima, elke dag anders.

Mangiare! Over de Ramadan en First Plates

Ingrediënten voor 4 personen

- 2 dorades
- 2 uien
- 3 aardappels
- 2 wortels
- 150 ml kokend water

Voor de chermoula (vismarinade)

- 2 eetl. olijfolie
- 2 eetl. vers citroensap
- 1 eetl. tomatenpuree
- 2 eetl. fijngesneden peterselie
- 2 eetl. fijngesneden koriander
- 1 theel. komijnpoeder
- 1 theel. zout

Voor de harissa

- 500 gr rode paprika
- 2 chilipepers
- 4 tenen knoflook
- 4 eetl. olijfolie
- 1 theel. zout

Bereiding

Verwarm de over voor op 250 graden. Maak de dorades grondig schoon, spoel af met koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd met een mes aan beide kanten van de dorades vier inkepingen. Zet opzij.

Roer in een kom de ingrediënten voor de vismarinade door elkaar. Meng in een andere kom alle ingrediënten voor de harissa en schep 2 eetlepels van de harissa bij de vismarinade. Wrijf de dorades goed in met de marinade. Breng ook aan in de buikholtes.

Snijd de uien in schijfjes en leg op de bodem van een ovenschaal. Snijd ook de aardappels en de wortels in plakjes en verdeel over de uien. Drizzle de overgebleven marinade over de groenten en leg de dorades erbovenop. Giet het kokende water in de ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Verwijder na 30 minuten de folie en bak nog eens 13-15 min.

Serveer de vis met warm brood en een groene salade.

Radio Mangiare!

Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie