Binnenland

Grote brand na plofkraak in Kerkdriel; winkelier mishandeld

foto: Reality Photofoto: Reality Photo
  1. Nieuwschevron right
  2. Grote brand na plofkraak in Kerkdriel; winkelier mishandeld

In Kerkdriel heeft een grote brand gewoed in een boekhandel en een drogist. De HEMA en een groentewinkel naast de twee brandende panden liepen rookschade op. De brand ontstond in de boekwinkel tijdens een plofkraak.

De eigenaar van de winkel raakte bij een worsteling met de daders gewond. Hij ligt in het ziekenhuis.

In verband met de brand werden tientallen omwonenden geëvacueerd. Ze worden nog steeds opgevangen op het gemeentehuis. Intussen wordt onderzocht of het veilig genoeg is om naar huis terug te keren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens de politie is na de worsteling een zwarte Audi weggereden. Er is tevergeefs met een politiehelikopter naar die auto gezocht.
In verband met het automerk wordt een verband gelegd met de zogeheten Audi-bende die al een tijd, vooral in Duitsland, plofkraken pleegt en er daarna vandoor gaat in snelle Audi's. De Nederlandse en de Duitse politie zoeken samen al langere tijd naar leden van ​die plofkraakbende. Tot nu toe zijn slechts enkele verdachten aangehouden.

Amsterdam

Ook in Amsterdam waren vannacht plofkrakers actief. Zij werden gestoord in hun voorbereiding en lieten de explosieven achter op straat toen ze op de vlucht sloegen. Vanwege het explosiegevaar zijn daar negen woningen ontruimd.
Ster advertentie
Ster advertentie