Binnenland

Volg live het liefdesleven van de bosuil of de ooievaar bij Beleef de Lente

BNNVARA
foto: Vroege Vogels/Thijs Glastrafoto: Vroege Vogels/Thijs Glastra
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg live het liefdesleven van de bosuil of de ooievaar bij Beleef de Lente

Beleef de lente is weer van start gegaan! Zojuist in Vroege Vogels op NPO Radio 1 werden de camera's van de Vogelbescherming aangezet. Dat betekent dat iedereen weer de liefdeslevens van onder andere de bosuil, steenuil en ooievaar van minuut tot minuut kan volgen.

Trouwe volgers zal het opvallen dat er dit jaar een camera bij is gekomen bij een vijver in een bostuin. Daar is al een boel actie te beleven. De merel en de koolmees komen vaak langs om even te badderen of te drinken. Naast de tuinvogels bij de bosvijver, volgt Beleef de Lente dit jaar ook de gekraagde roodstaart.

Gekraagde roodstaart en andere soorten

Deze gekraagde roodstaart verblijft nu nog in de Sahel in Afrika, maar Vogelbescherming Nederland hoopt hem vanaf half april voor camera's te zien. Ook andere nieuwe soorten zullen binnenkort voor de camera verschijnen, maar blijven nog even geheim. Wanneer er tekenen van leven zijn, zullen ook op die plaatsen de camera's aan gaan.

In totaal kun je dit jaar tijdens Beleef de Lente genieten van minimaal 12 verschillende soorten. De bosuil is als vroege broeder weer van de partij. De camera bij het nest waar zowel de zeearend, havik als buizerd op azen gaat ook dit jaar weer aan. Verder zijn er de publiekslievelingen steenuil, ooievaar, slechtvalk en lepelaar.

Live-beelden, korte filmpjes en een forum

Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland trekt al jaren honderdduizenden trouwe kijkers. Want hoe leuk is dat, het liefdesleven van vogels volgen?! Naast live-beelden zijn er dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien op de site van Beleef de Lente. Daarnaast is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan deskundigen.

Vroege Vogels TV zal vanaf 20 maart op vrijdagavond om 19.55 uur op NPO 2 een weeksamenvatting uitzenden.

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie