Binnenland
NOS

Voetbalouders beleven EK vanuit een camper

foto: Caroll Janssenfoto: Caroll Janssen
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbalouders beleven EK vanuit een camper

Vanavond spelen de Oranje voetbalvrouwen de halve finale van het EK tegen Engeland. Een spannende tijd voor de ouders van voetballers. "Het gaat er nu wel echt om spannen, maar ik denk dat ze kunnen winnen", zegt de stiefvader van Kika van Es. Caroll Janssen en Joris van der Wijst reizen Oranje achterna in een camper, vertellen ze in het NOS Radio 1 Journaal.

"We zijn nu al drieƫnhalve week onderweg met de camper", vertelt Joris. De ouders zitten op een camping vlakbij het stadion van FC Twente, waar de halve finale wordt gespeeld. "Ik heb zojuist al een rondje om het stadion gelopen, om het stadion alvast te zegenen voor vanavond", zegt moeder Caroll lachend.

Rond de wedstrijden trekken ze regelmatig op met andere voetbalouders. "We gaan soms met de ouders van Lieke Martens naar de wedstrijden. Van te voren gaan we dan al naar de fanzone om echt in de stemming te komen", vertelt Caroll. Ook met hun dochter hebben ze dagelijks contact. "We appen heel veel en bellen regelmatig."

Kika van Es met haar moeder Caroll

De huidige linksback van Oranje heeft een lastige fase achter de rug, vertelt haar moeder. "Drie jaar geleden werd ze in een wedstrijd hard onderuit geschopt en liep ze een dubbele beenbreuk op. Daardoor heeft ze twee jaar niet in de top kunnen meedraaien."

Sinds een jaar is Kika terug bij Oranje en sinds een paar maanden staat ze weer in de basisopstelling. Als bekroning maakte ze een transfer van Achilles'29 naar het vrouwenteam van FC Twente. "Dat ze nu elke wedstrijd speelt hadden we een halfjaar geleden niet van kunnen dromen."

Video niet beschikbaar

Engeland is een lastige tegenstander van Oranje vindt Joris. "Ze hebben veel meer ervaring met vrouwenvoetbal, maar als je de ontwikkeling bij Oranje als team ziet heb ik er wel vertrouwen in." De camper is in ieder geval voorbereid op nog een wedstrijd: "Er zit voldoende benzine in!"

De familie van Kika van Es op de tribune bij een wedstrijd van Oranje
Ster advertentie
Ster advertentie