Binnenland
EONOS

Deze Nederlanders komen dit weekend in actie op het WK Atletiek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Nederlanders komen dit weekend in actie op het WK Atletiek

Vanavond gaan in Londen de Wereldkampioenschappen Atletiek van start. Wij zetten alvast de Nederlanders op een rijtje die in actie komen.

Discuswerper Erik Cadée mag voor de Nederlanders het spits afbijten, als hij vrijdagavond rond 20.20 uur gaat proberen om de kwalificatie-eis van 65.00 meter te halen. Een kwartiertje later komt Sifan Hassan in actie op de 1500 meter.

Zaterdag om 12.45 uur loopt Dafne Schippers haar eerste 100 meter in Londen. Ook Naomi Sedney en Jamile Samuel komen dan in actie. In de middag verschijnen verder weinig Nederlanders aan de start, maar ’s avonds om 21.10 uur loopt Susan Krumins de finale van de 10.000 meter. Zondagavond staan de halve finale (20.10 uur) en de finale (22.50 uur) van de 100 meter vrouwen op het programma.

Wil je precies weten wanneer alle Nederlanders in actie komen? Bekijk dan het overzicht op atletiek.nl

Honderdsten van seconden en centimeters

"Het draait allemaal om honderdsten van seconden en om centimeters", zegt oud-atleet Jolanda Keizer, die voor NPO Radio 1 elke avond analyses gaat verzorgen in Langs de Lijn En Omstreken.

Ef mannen en achttien vrouwen vertegenwoordigen ons land in Londen. Sekseverschillen spelen niet bij de populariteit van atletiek, stelt Jolanda tevreden vast. “Bij atletiek worden verschillen tussen mannen en vrouwen vrijwel nooit benadrukt. Verschillen in prestaties zijn er uiteraard, maar dat telt niet voor het publiek. Kijk maar naar het succes van onze Dafne.”

Jolanda geeft de volgende tips:

  • "Zevenkampers Nadine Visser en Anouk Vetter presenteren altijd heel goed op de horden. Ze lopen onder de 13 seconden dat is jaren geleden dat we dat voor elkaar kregen."
  • "Tienkamper Eelco Sintnicolaas is in goede vorm. Hij heeft medaillekansen."
  • "Let op de zusjes Lisanne en Laura de Witt."
  • "Smaakmaker Churandy Martina is er niet bij wegens een blessure. Dat is een absoluut gemis. Je wordt blij van die man."
Ster advertentie
Ster advertentie