Binnenland
NOS

Italiaanse politie houdt alle opties open bij zoektocht Koen

foto: NOS/ Mustafa Marghadifoto: NOS/ Mustafa Marghadi
  1. Nieuwschevron right
  2. Italiaanse politie houdt alle opties open bij zoektocht Koen

Bij de zoektocht naar de vermiste Koen van Keulen in Italië is nog geen spoor van de 17-jarige jongen gevonden. De Italiaanse politie sluit geen enkel scenario uit en zoekt in de buurt van het Gardameer waar de jongen uit Soest in de nacht van donderdag op vrijdag voor het laatst is gezien.

Correspondent Mustafa Marghadi over de zoektocht naar Koen

De politie zoekt in een straal van 3 kilometer rond de bushalte waar Koen 's nachts zou zijn uitgestapt. Koens broer en vrienden stapten uit bij de camping waar ze verbleven maar Koen zou pas bij een volgende bushalte zijn uitgestapt omdat hij in gesprek was met mensen in de bus. Ze kwamen kort na 02.00 uur terug van een festival.

Koen had niet of nauwelijks gedronken: hij had bijna geen contant geld bij zich en heeft die avond voor zes euro gepind.

Flesje water

Volgens NOS-correspondent Mustafa Marghadi heeft Koen zijn telefoon en zijn pinpas sinds zijn verdwijning niet meer gebruikt en geeft dat bij de familie reden tot grote zorg. Marghadi wijst erop dat het overdag zo'n 35 graden is en dat Koen toch wel minstens een flesje water zou moeten hebben gekocht.

Vanavond is een eerste Nederlandse speurhond met begeleider aangekomen om te helpen bij de zoektocht. Zij zijn van de organisatie Dutch Rescue Dogs en zijn mogelijk vanavond al aan de slag gegaan. Morgen volgen nog elf honden en begeleiders van de stichting reddingshonden RHWW.

Gisteren vertelde Koens moeder al hoe bezorgd de familie is. "We slapen niet, we eten niet, we drinken alleen maar een beetje water. We zijn alleen maar aan het zoeken en aan het rijden. Het is hier allemaal zo groot." De familie had het plan om na het Gardameer door te rijden naar Kroatië. "Hij wilde daar dolgraag heen."

Ster advertentie
Ster advertentie