Binnenland

Sneeuw en kou komen dit weekend naar Nederland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sneeuw en kou komen dit weekend naar Nederland

[NOS] Sneeuw en kou zijn onderweg naar Nederland. Dit weekend krijgen delen van het land volgens Weerplaza mogelijk te maken met meer dan 5 centimeter sneeuw. Ook wordt het vanaf vrijdag kouder door een luchtstroom uit Siberië.

De neerslag kan vrijdagavond in de vorm van (natte) sneeuw vallen. Vooral in het oosten en noordoosten van het land kan de sneeuwval gladheid veroorzaken. In de rest van het land kan het ook glad worden door bevriezing van natte wegen.

Zaterdag trekt er veel neerslag over het land. Aan zee valt er regen, hagel en natte sneeuw, dieper landinwaarts hagel, natte sneeuw en sneeuw. Landinwaarts is de kans op een laagje sneeuw dan ook het grootst. Ook zaterdagavond kan het glad worden.

Zondag volgt vermoedelijk vanuit het zuidwesten sneeuw, die vrijwel in het hele land zorgt voor een laagje van enkele centimeters. Mogelijk gaan de sneeuwbuien in de loop van de middag of avond over in regen waardoor het sneeuwlaagje weer verdwijnt.

Code geel

Het KNMI heeft voor vanmiddag code geel afgegeven voor Noord-Holland in verband met zware windstoten in het noordwestelijk kustgebied. Er kunnen zware windstoten rond de 90 kilometer per uur voorkomen. In de avond neemt de wind in kracht af.

Weerplaza waarschuwt daarnaast dat regen vanavond voor een zeer drukke avondspits kan zorgen.

Ster advertentie
Ster advertentie