Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: laatste Formule 1-race van het seizoen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: laatste Formule 1-race van het seizoen

Max Verstappen komt vandaag voor het laatst dit seizoen in actie in de Formule 1. De laatste race wordt verreden in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Kans op de wereldtitel heeft Verstappen niet meer, maar hij zal zich tijdens de wedstrijd ongetwijfeld voorin laten zien.

Louis Dekker en Martin Vriesema doen voor NPO Radio 1 live verslag van de race, die om 14.00 uur begint. Jan Lammers zit de analist in de studio van Langs de Lijn.

Lees ook: Wat bepaalt het succes van Max Verstappen?

De dag begint op NPO Radio 1 met Vroege Vogels. Daarin onder meer aandacht voor vogels in de stad, want daar gaat het niet zo goed mee.

Lees ook: De stadsvogel heeft het moeilijk

In OVT gaat het onder meer over zenderpiraten in de Achterhoek. In elk gehucht had je wel iemand die op zondagochtend achter z'n zendertje kroop om de etherpiraat uit te hangen. Met namen als Radio Milano, Radio Lucia of Radio Annie waren de clandestiene stations razend populair.

Het was verboden en er werd op de piraten gejaagd. Met politie aan de ene kant en zendamateurs aan de andere kant was er sprake van een langdurig kat- en muisspel. Voormalig piraat Hugo Heideman schreef er een boek over en deelt zijn ervaringen in OVT.

Leuke quote

Vanaf 12.00 uur is er De Perstribune. Govert van Brakel en Margreet Reijntjes ontvangen Daphne Bunskoek (in het eerste uur) en Henk de Jong (in het sportuur, tussen 13.00 en 14.00). Bunskoek presenteert deze week voor de VPRO Inside IDFA, waarin ze gasten uit de filmwereld ontvangt.

Henk de Jong was tot begin dit jaar trainer van Cambuur Leeuwarden. In de zomer vond hij een nieuwe baan als commercieel medewerker bij FC Groningen. Als trainer werd hij vooral bekend door zijn kleurrijke taal. Wie als journalist een leuke quote wilde, werd door de Cambuur-trainer niet teleurgesteld.

Een compilatie van bijzondere uitspraken van Henk de Jong:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eredivisie

In de eredivisie zijn vandaag vier wedstrijden. Het programma:

12.30 uur
Sparta - Roda JC (verslag van Ragnar Niemeijer)
14.30 uur
AZ - Heracles (verslag van Chris Wobben)
SC Heerenveen - Ajax (verslag van Andy Houtkamp)
16.45 uur
FC Utrecht - Feyenoord (verslag van Arman Avsaroglu)

Schoolzwemmen

Steeds minder basisscholen in Nederland bieden schoolzwemmen aan, blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut. In 1991 bood 90 procent van de scholen schoolzwemmen aan, inmiddels is dit nog maar 32 procent. In Reporter Radio vanaf 19.00 uur een gesprek met Koen Breedveld, directeur van het Mulier Instituut.

Natuurlijk sluiten de dag zoals altijd af met Met het Oog op Morgen, dat op zondag altijd wordt gepresenteerd door Mieke van der Weij.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie