Binnenland

'Dader aanslag Rusland was een zelfmoordterrorist'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dader aanslag Rusland was een zelfmoordterrorist'

[NOS] Bij de aanslag in de metro in Sint-Petersburg kwamen gisteren elf mensen om het leven. In een andere metro werd een tweede bom onschadelijk gemaakt.

Gisteravond meldden een aantal persbureau's in Rusland dat het om een zelfmoordaanslag ging, zegt correspondent David Jan Godfroid. "Die zou gepleegd zijn door een 22-jarige student economie uit Kazachstan die in Sint-Petersburg woont. Hij zou zelf bij de aanslag omgekomen zijn."

'Een aantal persbureau's meldde dat het om een zelfmoordaanslag'

Eerder op de dag werden foto's verspreid van een man die ervan verdacht werd dat hij een bom had achtergelaten. "Maar die man heeft zichzelf gemeld en bleek er niets mee te maken te hebben", zegt Godfroid. Het is nog te vroeg om iets te zeggen over een mogelijke groepering die achter de aanslag zit.

Er zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen bij de ingangen van metrostations in de stad die vandaag weer open zijn.

"En niet alleen in Sint-Petersburg maar ook in Moskou bijvoorbeeld. Dan zijn er nog vijf andere steden die ook een metronetwerk hebben. Ook daar wordt strenger gecontroleerd. Maar ook treinstations en andere onderdelen van het openbaar vervoer. De zaak wordt goed in de gaten gehouden."

Ster advertentie
Ster advertentie