Binnenland
NOS

Podcast De Dag: 'Aan de bitcoin zit risico, dus niet piepen als het fout gaat'

foto: ANP/NOSfoto: ANP/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Aan de bitcoin zit risico, dus niet piepen als het fout gaat'

Bij een hack in Zuid-Korea zijn bitcoins gestolen. Dat zorgt voor onrust op de markt. In De Dag bespreken we de beveiligingsaspecten van cryptomunten met onderzoeksjournalist Brenno de Winter.

In 1943 werden bijna 1300 kinderen vanuit concentratiekamp Vught op transport gezet naar vernietigingskampen. Dankzij twee verpleegsters overleefde Simon Wijnberg (3) dat transport. In De Dag het verhaal van Wijnberg, die dit weekend zelf aanwezig was bij een herdenking in Vught.

{podcast audio="47161" caption="De Dag #90: 'Bitcoin moet van mantra veilig af' | Simon Wijnbergen overleefde kindertransport Kamp Vught" }

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie