Binnenland
NOS

Zorgen om veiligheid bij omwonenden kliniek Den Dolder

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zorgen om veiligheid bij omwonenden kliniek Den Dolder

Omwonenden van de psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder zijn op een bijeenkomst bijgepraat over de gebeurtenissen rond de dood van Anne Faber.

Michael P., de 27-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Faber, was patiënt in de kliniek. Een buurtbewoner vertelde in Nieuwsuur dat de directeur van de kliniek hem onder vier ogen heeft verteld dat P. niet in de kliniek had horen te zitten.

Veel omwonenden willen maar één ding, zegt verslaggever Tanja Braun. "Dat de forensisch-psychiatrische afdeling gesloten wordt. Dat hier geen mensen met een psychische stoornis meer worden opgenomen in de laatste fase van hun gevangenisstraf." Hoewel de kliniek op termijn wil vertrekken uit Den Dolder, zijn hierover op de bijeenkomst geen toezeggingen gedaan.

Bezoekers van de bijeenkomst zeiden voorafgaand zich zorgen te maken om hun veiligheid. "Ik voel me geregeld bedreigd", zei een 19-jarige inwoonster van Den Dolder. "Als ik naar school ga, word ik aangesproken. Ik weet niet zo goed hoe ik moet reageren omdat ze best bedreigend kunnen overkomen."

Bij de kliniek zijn sinds de arrestatie van P. extra maatregelen genomen. Zo worden extra buurtcoaches ingezet en zijn meer beveiligingsmedewerkers ingeschakeld. De gemeente Zeist en Aventurijn willen nu per drie weken bekijken welke extra beveiligingsmaatregelen nog nodig zijn.

Vragen

Na afloop van de eerste bijeenkomst toonden buurtbewoners zich niet gerustgesteld. "Ik heb niet alle antwoorden gekregen op alle vragen die er zijn in de samenleving. En die zullen pas komen als alle onderzoeken afgerond zijn", zei een man.

Anderen vinden dat er niet voldoende maatregelen worden genomen. "We voelen ons niet veilig. Dan wordt er voor drie weken extra politie ingezet en dan gaan we na drie weken kijken of dat nog een keer drie weken kan. Dat zijn allemaal doekjes voor het bloeden."

Ster advertentie
Ster advertentie