Binnenland
AVROTROS

Samen Netflixen is goed voor je relatie

foto: Fammefoto: Famme
  1. Nieuwschevron right
  2. Samen Netflixen is goed voor je relatie

Laat het slechte weer van vandaag je relatie niet verpesten. Sterker nog: het is juist perfect weer om aan je relatie te werken. Hoe? Door samen te Netflixen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat samen series kijken erg goed is voor je relatie. Uit een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Social and Personal Relationships blijkt namelijk dat koppels die samen series kijken, diepere verbindingen met elkaar voelen. Dit komt omdat ze samen in eenzelfde fictieve wereld verdwijnen en daardoor dichter tot elkaar kunnen komen.

Volgens de onderzoekers is het samen kijken van series vooral goed voor koppels die weinig gezamenlijke hobby’s of vrienden hebben. Series kijken kan dit volgens hen compenseren. Door het kijken naar series leer je samen dezelfde personages 'kennen', die hetzelfde effect op je relatie hebben als wanneer je als koppel echte nieuwe, gezamenlijke vrienden leert kennen.

Het onderzoek is gedaan onder 259 studenten die in een goede relatie zitten. Koppels die de meeste gezamenlijke vrienden hebben, zijn gemiddeld meer tevreden over hun relatie. Zij zouden meer vertrouwen hebben in hun relatie en meer intimiteit ervaren. De stellen die samen series of televisieprogramma's kijken hadden hetzelfde gevoel, in tegenstelling tot stellen die geen gezamenlijke vrienden of gezamenlijke favoriete series hebben.

TrendingVandaag 8 september

Wat is er trending op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk hier voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie