Binnenland
KRO-NCRV

'We weten al langer dat Jorrit Nuijens een ongeleid projectiel is'

foto: Spraakmakersfoto: Spraakmakers
  1. Nieuwschevron right
  2. 'We weten al langer dat Jorrit Nuijens een ongeleid projectiel is'

Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansenverdedigt in het mediaforum de keuze van zijn krant om het nieuws over de Groen Links- wethouder uit Diemen op de voorpagina te zetten. "GroenLinks is een partij met een moreel vingertje. In hun partijprogramma schrijven ze over een respectvolle samenleving." Politici die zich misdragen is altijd een verhaal omdat ze een voorbeeldfunctie hebben, zegt Jansen.

Nuijens werd gisteren opgepakt nadat hij op een terras in Amsterdam werd gefilmd door een cameraploeg die een stel agenten volgt. Nuijens wilde dat de beelden zouden worden verwijderd en kreeg het aan de stok met de politie. Dit werd gefilmd en door een Telegraaf-verslaggever online gezet.

Nieuws

Zojuist is bekend gemaakt dat de GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens per direct is opgestapt. Hij heeft in een verklaring zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fascistoïde

De Telegraaf heeft een afbeelding uit dit filmpje op de voorpagina geplaatst. Op het beeld ligt Nuijens op de grond, terwijl hij door twee agenten wordt vastgehouden. Nog twee andere agenten staan er bij. Doet deze foto recht aan het gehele filmpje, waarin Nuijens meewerkt, de politiebus ingaat en meerdere malen zegt dat een agent hem pijn doet?

“Ik zie het risico van korte filmpjes waarvan je de context niet kent", zegt Janse. "Je kiest voor een foto die sprekend is. Natuurlijk pak je dan het spannendste moment." Daarbij zegt Jansen dat Nuijens ooit VVD en CDA-politici als fascistoïde heeft beschreven. "We weten al langer dat hij een ongeleid projectiel is." Volgens de hoofdredacteur heeft De Telegraaf om reactie gevraagd bij GroenLinks maar heeft de krant niets gehoord.

Het Mediaforum met Hasna El Maroudi en Paul Jansen

Ster advertentie
Ster advertentie