Binnenland

Schaatser Sven Kramer prolongeert wereldtitel op 5000 meter

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Schaatser Sven Kramer prolongeert wereldtitel op 5000 meter

[NOS] Op de baan waar Sven Kramer volgend jaar olympisch kampioen wil worden, heeft hij nu alvast met overmacht zijn achtste wereldtitel op de 5.000 meter veroverd. Bij de WK afstanden in Gangneung rekende Kramer in een man-tegen-man-gevecht af met Jorrit Bergsma. Dat deed hij ook nog in een wereldrecord op zeeniveau: 6.06,82.

Bergsma reed na Kramer naar het zilver (6.09,33). Het brons was voor de Nieuw-Zeelander Peter Michael. Het brons was voor de Nieuw-Zeelander Peter Michael in 6.11,67.

Schaatser Sven Kramer voor de achtste keer wereldkampioen

Man-tegen-man

Het was een boeiend gevecht tussen de twee Nederlanders. Tot 3.000 meter reden Bergsma en Kramer zij aan zij. Maar vier ronden voor het einde begon Kramer te versnellen, waarna Bergsma moest passen. Op de snelle baan in Gangneung klokte Kramer vervolgens de zevende tijd ooit gereden.

Nieuw-Zeelander Peter Michael zette een scherpe tijd in de rit voor Kramer en Bergsma: 6.11,67. Alleen Kramer reed dit seizoen sneller op een laaglandbaan.

Ted-Jan Bloemen, winnaar van de laatste wereldbeker in Berlijn, probeerde in de slotrit nog om in de buurt van de medailles te komen. Hij startte voortvarend, maar stortte vervolgens in.

Bekijk de race tussen Jorrit Bergsma en Sven Kramer terug. Verslaggever Sebastiaan Timmerman is overigens zo enthousiast dat hij even vergeet dat er nog een wedstrijd is na de titanenstrijd tussen Bergsma en Kramer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie