Binnenland
NOS

Streekvervoer vandaag en morgen plat vanwege staking

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Streekvervoer vandaag en morgen plat vanwege staking

Het streekvervoer ligt twee dagen plat door een staking. Dat betekent dat er vandaag en morgen geen streekbussen rijden. Ook treinen van regionale vervoerders, waaronder Arriva, staan stil.

Verslaggever Maino Remmers spreekt met stakers op Utrecht Centraal

De ov-staking is een initiatief van de bonden. Die onderhandelen sinds oktober vorig jaar met de werkgevers over onderwerpen als de werkdruk, plaspauzes en loonsverhoging.

Begin januari werd er ook een dag gestaakt. Vervolgens sloten de onderhandelende partijen een overeenkomst, maar de achterban van de vakbonden wees die vorige week af. De bonden stelden daarop een ultimatum en kondigden vrijwel meteen een nieuwe staking aan.

Rechter

De werkgevers probeerden de staking met een kort geding tegen te houden, maar ze kregen nul op het rekest van de rechter. Die oordeelde dat de werkonderbreking door mag gaan, omdat het recht om te staken zwaarder weegt dan de hinder van de acties.

Volgens de bonden is een staking op dit moment juist goed. Vanwege de meivakantie zijn minder mensen aan het werk. Later staken gaat niet omdat dan de examens beginnen.

Ster advertentie
Ster advertentie