Binnenland
NOSNTR

'Coronatoegangsbewijs voor amateursport moeilijk uitvoerbaar'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Coronatoegangsbewijs voor amateursport moeilijk uitvoerbaar'

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het coronapakket dat het kabinet gisteren presenteerde. In ieder geval VVD, CDA, D66, Volt en fractie Den Haan stemmen met de plannen in. Wel stellen verschillende partijen tijdens het Kamerdebat over de maatregelen vragen over de handhaving van het coronatoegangsbewijs op buitenterrassen en sportlocaties. Marc van den Tweel, algemeen directeur NOCNSF overlegt vandaag met sportorganisaties én volgt het Kamerdebat vanmiddag. Hij is te gast in Nieuws en co.

Video niet beschikbaar

Uitvoerbaarheid

D66 en CDA wijzen erop dat de amateursport problemen voorziet, en willen weten hoe het kabinet daarnaar kijkt. De SP noemt de maatregel zelfs totaal onuitvoerbaar. "We hopen op een betere uitkomst, dat de politiek gaat inzien dat het verstandig is om geen verdere maatregelen in te voeren tegen de sport, juist in een tijd waarin we vitaal moeten blijven."

Een deel van het probleem ligt volgens Van den Tweel ook bij de uitvoerbaarheid. "Het tweede aspect van de maatregelen die getroffen lijken te worden is de praktische uitvoerbaarheid, de haalbaarheid. Het gaat niet om plekken waar je een kassa hebt, maar grote sportparken weten niet hoe ze dit moeten gaan doen. Het gaat niet alleen om zaterdag of zondag, maar je moet allemaal mensen hebben om de hele dag te controleren."

Nieuwe maatregelen

Het kabinet presenteerde gisteren een mix van oude en nieuwe coronamaatregelen om de sterke stijging van het aantal besmettingen tegen te gaan en de druk op de zorg verlichten. De meeste maatregelen gelden vanaf zaterdag.

Toch hoopt Van den Tweel dat er nog naar de maatregelen gekeken kan worden. "We hebben gezien dat sport een positieve bijdrage kan leveren aan de gezondheid. Laten we proberen het voor de sport zo te regelen, dat het sporten gewoon door kan gaan."

Komt er een coronatoegangsbewijs voor amateursporten?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie