Binnenland
NOS

Amber Alert voor 12-jarig meisje uit Rotterdam

foto: Politie.nlfoto: Politie.nl
  1. Nieuwschevron right
  2. Amber Alert voor 12-jarig meisje uit Rotterdam

De politie maakt zich grote zorgen over een vermist meisje uit Rotterdam en heeft daarom een Amber Alert uitgestuurd.

De 12-jarige Hania is gistermiddag rond 12.30 uur van school weggegaan. De politie meldt dat familieleden aan het eind van de middag alarm sloegen. Ze waren ongerust, omdat het niets voor haar was om niet meteen naar huis te gaan.

Amber Alert voor 12-jarig meisje uit Rotterdam

Tegen een docent had Hania gezegd dat ze 's middags naar de orthodontist moest. Maar toen de politie navraag deed, bleek er geen afspraak te zijn.

Tegenover agenten vertelden familieleden over eerdere chatcontacten van Hania, maar die bleken gewist. Ook het verdere onderzoek en andere sporen maakten de zorgen volgens de politie alleen maar groter.

Klasgenoten

De politie noemt de vermissing urgent en zorgwekkend. Agenten hebben al met klasgenoten gesproken, maar doen alsnog een beroep op hen. In een persbericht schrijft de politie: "Is er iets wat je toen niet gezegd hebt of hebben we je misschien nog niet gesproken? Elk klein beetje informatie kan heel belangrijk zijn."

Ook ouders van vriendinnen van Hania worden opgeroepen om hun kind te vragen waar het meisje zou kunnen zijn. De politie roept mensen op die iets over deze vermissing weten contact op te nemen via 0800-6070 en mensen die weten waar ze nu is worden opgeroepen om het alarmnummer te bellen.

Signalement

Hania heeft halflang donker haar en draagt een witte jurk met bloemenpatroon, een witte legging, witte schoenen en een zwart jasje. Ze had ook een roze rugzak bij zich.

Ster advertentie
Ster advertentie