Binnenland

De Kopgroep: uitrijden

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: uitrijden

Na opnieuw etappewinst voor Egan Bernal, is de Giro toe aan de tweede rustdag. Een pauze die voor Michael Boogerd als renner niet per se altijd een opluchting was. Toen hij begon met koersen was er slechts één rustdag, en dat was voor hem genoeg. "Er zijn renners die doen helemaal niks, maar er zijn ook renners die in het ritme moeten blijven, en die plannen gewoon een serieuze training nog in. Ik persoonlijk had het niet zo op rustdagen."


De natuur had al een dag eerder rustdag ingepland, veel van de etappe van maandag was door het slechte weer niet te zien. "De natuur is altijd winnaar," stelt Mart. "Veertig jaar lang in het wielrennen zitten heeft mij tot deze conclusie gebracht. Je wint het met de techniek die je hebt, ook al is die nog zo goed, nooit van de natuur."


Wat de natuur verder in petto heeft is afwachten, maar wat we al wel weten is dat dit niet de Giro van de Nederlanders wordt. Hoewel Martijn nog altijd hoop heeft op een overwinning voor Bauke Mollema, bijvoorbeeld al aanstaande woensdag. "Dan gaan de oranje wuppies in de antenne."

Denk jij ook dat Mollema gaat winnen, of heb je een andere naam in je hoofd? Vul dan hier jouw voorspelling in voor woensdag 13:00 uur en maak kans op een uniek Giroroze mondkapje!

#6 - Giro: uitrijden (S06) - De Kopgroep wielerpodcast

Ster advertentie
Ster advertentie