Binnenland

Geklungel tijdens uitreikingen is niet nieuw

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geklungel tijdens uitreikingen is niet nieuw

[AVROTROS] Een grote blunder bij de Oscars afgelopen nacht. Terwijl de regisseur al bezig is aan zijn dankwoord, blijkt dat er een fout is gemaakt. De film La La Land werd als winnaar beste film uitgeroepen, maar dit had eigenlijk de film Moonlight moeten zijn. Blunderen tijdens prijsuitreikingen komt nogal eens voor. In EenVandaag is Peter van der Veire te gast.

De blunder bij de Oscars gaat volgens kenners de boeken in als een historisch moment. Toch is een dergelijke fout maken op het ‘moment suprême' niet iets geheel onbekends. Afgelopen zomer ging in België de Radio 2 Zomerhit-prijs naar Milow. Totdat presentator Peter van de Veire ontdekte dat de prijs eigenlijk voor K3 was. Van der Veire memoreerde die blunder van afgelopen zomer vandaag al even op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk hier naar meer geklungel:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Het is de grootste blunder van mijn leven

Peter van der Veire

Peter van der Veire vertelt in EenVandaag over zijn blunder. "Het voelt alsof je van verdieping 10 keihard naar beneden valt. Het is de grootste blunder van mijn leven tot nu toe. Het was heel erg. Mijn vrouw stuurde een appje met de tekst: 'ze doen in Amerika ook aan een zomerhitje'."

Luister hier het gesprek met Peter van der Veire terug:

Eerder gehoord: geblunder met het uitreiken van prijzen

Ster advertentie
Ster advertentie