Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Speelronde 1 Eredivisie en onderzoeksjournalistiek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Speelronde 1 Eredivisie en onderzoeksjournalistiek

Kampioen Ajax start vandaag een nieuw seizoen in de Eredivisie. Weet Ajax dit seizoen de titel te behouden? En hoe ziet het leven van een onderzoeksjournalist er uit? Dit, en nog veel meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1.

De Taalstaat

Het boek Kamers Antikamers werd door de NRC bovenaan de vakantie leeslijst gezet. Auteur Niña Weijers is te gast en vertelt het geheim achter het succes van haar boek. En Hendrik Jan Bökkers, van de band Bökkers, is deze week begonnen als curriculumontwikkelaar Nedersaksisch. Hij vertelt ons over zijn nieuwe baan. Je hoort het vanaf 11.00 uur.

Onderzoeksjournalisten over het vak

Hij heeft nooit voor een baas gewerkt, maar wel voor een app. De Uber-app wel te verstaan. Jeroen van Bergeijk is freelance onderzoeksjournalist die de laatste tijd veel 'undercover' heeft gewerkt aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Zo werkte hij als Uber-chauffeur en als 'order-picker' bij Bol.com, en recent was hij actief als verkeersregelaar. Eén ding is duidelijk: voor Jeroen van Bergeijk is lezen of horen over een onderwerp niet voldoende; hij wil het zelf beleven.

Daarnaast maakte hij indrukwekkende reizen, zoals toen hij met een oude Mercedes door Afrika tufte of zijn geluk zocht als goudzoeker in Australië. Met een eigenzinnige schrijf-en werkstijl klimt hij, als een ware luis in de pels, in de pen om zijn ervaringen met lezers te delen. Van Bergeijk is vanaf 14.00 uur te gast in Argos.

WNL op Zaterdag

Dit was de week van Henk Otten en het Forum voor Democratie. Maar hoe beinvloedt de ruzie tussen Otten en Thierry Baudet de toekomst van de partij? Maurice de Hond vertelt er over vanaf 16.00 uur.

Eredivisie

Vrijdag is een nieuw seizoen van de Eredivisie van start gegaan en dat betekent weer een weekend voor voetbal. Kampioen Ajax start de competitie tegen het team van Vitesse. En PSV hoopt, na de pijnlijke uitschakeling in de voorronde van de Champions League, op een goede start van het seizoen. Hieronder een overzicht van de wedstrijden die je vandaag hoort op NPO Radio 1.

Speelronde 1

18:30 Vitesse - Ajax
18:30 FC Emmen - FC Groningen
20:45 VVV-Venlo - RKC Waalwijk
20:45 FC Twente - PSV

Ster advertentie
Ster advertentie