Binnenland

Rotterdamse vlogster Ruba Zai in hoofddoekreclame Dolce & Gabbana

foto: Ruba Zaifoto: Ruba Zai
  1. Nieuwschevron right
  2. Rotterdamse vlogster Ruba Zai in hoofddoekreclame Dolce & Gabbana

[NOS] Ze komt uit Rotterdam, heeft ruim een miljoen volgers op Instagram en is vanaf nu hét gezicht van de ramadancampagne van Dolce & Gabbana: de 23-jarige Ruba Zai. In hijabs en abaya's is ze de komende tijd te zien in allerlei reclame-uitingen van het luxe modemerk uit Italië.

Het begon een paar maanden geleden. "Ik zag dat Stefano Gabbana me was gaan volgen", vertelt een enthousiaste Ruba. "Ik dacht nog: is dit echt? Maar toen ik zag dat hij een blauw vinkje achter zijn naam had, was het best wel even schrikken."

En vanaf dat moment ging het snel voor de Rotterdamse vlogster. "Ik ontving een bericht van zijn team. Ze zeiden dat Stefano had gevraagd om contact met mij op te nemen, omdat hij gek op me is en graag wil samenwerken." Dat was hét moment dat het Dolce & Gabbana-avontuur begon.

Ruba Zai

Mainstream

Ruba is online bekend als het gaat om hoofddoekmode. In het dagelijks leven vlogt ze over mode en beauty. Vooral in West-Europa, de Verenigde Staten en in het Midden-Oosten is ze razend populair. Haar doel? De hoofddoek mainstream maken.

"En dat probeer ik dus ook met zo'n campagne. Een hoofddoek past ook gewoon bij een luxe merk. Het is heel normaal en het hoort bij het straatbeeld. Mensen zijn het nu wel gewend dat mensen een hoofddoek dragen."

Voor de campagne van de Italianen vloog Ruba Zai naar Marrakech. Vorige week was ze daar nog. "En dat was geweldig. Het was wel voor het eerst dat ik niet heb kunnen genieten van Marrakech zelf. We waren zó druk bezig. Maar het is supermooi om zoiets te doen."

Met de ramadan zelf heeft de campagne niet direct iets te maken, zegt de populaire vlogster. "Dolce & Gabbana heeft nu voor de vierde keer deze abaya- en hoofddoeklijn, met een grote doelgroep in het Midden-Oosten. En omdat de ramadan eraan kwam, leek het ze leuk om het nu op de markt te brengen."

Quote

Ruba Zai

Het is een mooie langdurige samenwerking

De grote Stefano Gabbana heeft ze nog niet ontmoet. "Maar ze hebben me wel gezegd dat als er in Milaan fashionshows zijn, waar ik bij wil zijn, dat ik het moet laten weten." En of dit het begin van meer is? Ze wil er eigenlijk niet veel over zeggen: "Het is een mooie langdurige samenwerking", antwoordt de lachende Ruba geheimzinnig.

Luister het hele gesprek terug met Ruba Zai in het NOS Radio 1 Journaal:

"Zei zeiden Stefano Gabbana is gek op je en wil samenwerken."

Ster advertentie
Ster advertentie