Binnenland

Max Verstappen wint soeverein in Mexico, Hamilton wereldkampioen

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen wint soeverein in Mexico, Hamilton wereldkampioen

[NOS] Max Verstappen heeft de GP van Mexico gewonnen.De Limburger hield in zijn Red Bull Valtteri Bottas (Mercedes) en Kimi Räikkönen (Ferrari) achter zich. Lewis Hamilton werd slechts 9de,maar dat was genoeg voor zijn vierde wereldtitel.

Louis Dekker: 'Dit was wel een hele dominante race van Max Verstappen'

De start was spectaculair.Vettel was van pole goed weg,maar ook Verstappen en Hamilton gaven alles. Driedik raasden ze op de bocht af. Vettel raakte daarbij eerst Verstappen en daarna Hamilton. Die liep een lekke band op,Vettel moest een gehavende Ferrari-neus laten vervangen. De beide titelpretendenten waren zo tot een inhaalrace veroordeeld. Verstappen kwam er zonder schade van af en nam in de Red Bull snel afstand van Bottas.

Nadat Brendon Hartleys Toro Rosso rokend aan de kant was gezet en er een safetycarfase volgde, zocht Verstappen de pit op voor een nieuw setje banden. Dat voorbeeld werd gevolgd door Bottas, die daar zeven seconden achterstand op de Nederlander had.

Zowel Verstappen als Bottas gokte de laatste veertig ronden van de race op supersofts uit te kunnen rijden. Dat bleek een verantwoorde keuze.Beiden reden nog verder weg van Kimi Räikkönen en Esteban Ocon, de nummers drie en vier in de race. Bottas gaf bovendien steeds meer tijd toe op Verstappen die de Red Bull in een foutloze race met een grote voorsprong over de finish stuurde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie