Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Frans Timmermans, 50 jaar D66 en eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Frans Timmermans, 50 jaar D66 en eredivisie

Het is 50 jaar geleden dat D66 werd opgericht in de RAI in Amsterdam. Dit weekend houdt de partij op diezelfde plaats een verkiezings- en jubileumcongres. Een verslag van die bijeenkomst hoor je vandaag op NPO Radio 1, maar er is natuurlijk meer.

Kees Boonman ontvangt vanaf 13.00 uur in Kamerbreed Frans Timmermans. Hij is op 1 november twee jaar eurocommissaris en zal in Kamerbreed vertellen hoe hij denkt dat het verder moet met Europa en de Europese Unie, nu er aan verschillende kanten openlijk over de huidige vorm wordt getwijfeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na Kamerbreed is er Argos, met vandaag aandacht voor wapens. Nederland staat in de top-10 van wapenexporterende landen, maar dat gebeurt niet ongecontroleerd. Deze week praatte de Tweede Kamer over het wapenexportbeleid. In Argos een debat over de Nederlandse wapenhandel met Bettina Tammes van Thales, producent van defensiematerieel, PvdA-Kamerlid Michiel Servaes en onderzoeker Martin Broek.

In de RAI in Amsterdam werd 50 jaar geleden D66 opgericht, toen nog D'66 geheten, met apostrof. Vanmiddag in WNL op Zaterdag een verslag vanuit de RAI, want daar is dit weekend het verkiezings- en jubileumcongres van de partij.

Het eerste tv-spotje van D66, met voorman Hans van Mierlo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook in WNL op Zaterdag: een gesprek met Arianne Grootendorst. Zij werd slachtoffer van een verkrachting en schreef daarover een boek: Over de Rand.

Eredivisie

In Langs de Lijn volgen we vanaf 18.00 uur vier eredivisiewedstrijden:

18.30 uur
Willem II - FC Groningen (verslag van Arman Avsaroglu)
19.45 uur
Hercales - Sparta (verslag van Frank Wielaard)
Vitesse - PSV (verslag van Richard van der Made)
20.45 uur
Ajax - Excelsior (verslag van Andy Houtkamp)

Verder aandacht voor de KNSB Cup in Groningen en we volgen natuurlijk ook de kwalificatie van Max Verstappen voor de Formule 1 van Mexico, die morgen wordt verreden. Na Langs de Lijn is er Met het Oog op Morgen en voor wie dan nog niet slapen kan of wil: om middernacht begint De Overnachting. Filemon Wesselink ontvangt deze keer actrice Romana Vrede.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie