Binnenland
NOS

Podcast #DeDag: Komen we ooit nog van Facebook af?

foto: NOS/AFPfoto: NOS/AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: Komen we ooit nog van Facebook af?

Eerst was er #DeleteFacebook, vanavond verwijdert presentator Arjen Lubach zijn pagina in de hoop dat tienduizenden mensen hem volgen. Maar komen we wel zo makkelijk van Facebook af? Die vraag beantwoordt tech-redacteur Joost Schellevis in De Dag.

"Buiten de invloedssfeer van Facebook komt bijna niemand. Ook zonder account kan je browsegedrag worden gevolgd", zegt Schellevis.

Verder in De Dag een gesprek met Mirjam Drost van MIND, een platform dat jongeren met psychische problemen ondersteunt. Volgens Drost zijn de lange wachtlijsten bij GGZ-instellingen schadelijk voor mensen met psychische problemen. Drost haalt een voorbeeld aan van een patiënt die in dat jaar steeds meer in een sociaal isolement raakte. "Je meldt je aan en denkt dat je meteen hulp krijgt, maar moet vervolgens een jaar wachten. In dat jaar kan van alles gebeuren."

En verslaggever Jozephine Trehy ging langs bij een dermatoloog, nu organisaties willen dat er betere voorlichting komt over over de gevaren van de zonnebank.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie