Binnenland
WNL

Kirsten verliest zoontje (12) bij verkeersdrama: 'Dader gaat niet eens de bak in'

foto: WNLfoto: WNL
  1. Nieuwschevron right
  2. Kirsten verliest zoontje (12) bij verkeersdrama: 'Dader gaat niet eens de bak in'

Kirsten verloor haar 12-jarige zoontje Nino na een dodelijk verkeersongeluk. In Het Misdaadbureau doet zij haar verhaal. "Het raakt ontzettend veel mensen. Hij was mijn leven, mijn parel. Het is niet alleen voor mij een verlies, maar voor iedereen om hem heen."

#14 - Het Misdaadbureau: Kirsten verliest zoontje bij verkeersdrama: ‘Dader gaat niet eens de bak in’ (S03) - Het Misdaadbureau

Nino was onderweg naar school en had het eerste uur vrij. Rond 10.00 uur 's ochtends ging het mis. Het tragische nieuws bereikte Kirsten toen zij bij haar tante was. "Ik kreeg mijn vader zwaar ademend aan de telefoon. Hij zei dat hij eraan kwam en dat ik in de auto moest zitten. Dat deed ik en toen hoorde ik hem tegen mijn tante zeggen dat Nino dood was. Zo heb ik het gehoord."

'Hij duwde hem 30 meter voort op zijn fiets'

Kirsten omschrijft het ongeval van Nino als een "heel bizar" verhaal, waarmee zij doelt op de verklaring van de chauffeur. "Nino is aan komen fietsen en de chauffeur heeft hem fietsend waargenomen. Nino kwam bij een kruising tot stilstand. De chauffeur is dicht achter Nino gaan staan en heeft gezegd dat hij Nino heeft gezien toen hij stilstond."

Alles is op film terug te zien, want het ongeluk is middels bewakingscamera's vastgelegd. De beelden werden in de rechtszaak getoond. "Vervolgens gaf hij gas en nam een bocht naar rechts. Hij duwde Nino 30 meter voort op zijn fiets, is over hem heengereden en heeft daarna nog 49 meter afgelegd. Nino heeft net voordat hij is aangereden geschreeuwd en met zijn handen gezwaaid. De 30 meter die hij werd voortgeduwd is hij nog in leven geweest."

Nadat de chauffeur 49 meter was doorgereden stopte hij, verplaatste hij zijn vrachtwagen en de fiets van Nino. De toeters van andere automobilisten en gebaren van omstanders kwamen niet tot hem. "Hij heeft niks gemerkt, zegt hij."

'Dat is geen straf'

De advocaat van de chauffeur bepleite dat er geen opzet in het spel was. 'Een kleine fout heeft soms grote gevolgen', was de strekking. "Niemand van ons denkt dat hij 's ochtends zijn bed is uitgestapt om een kind dood te rijden", reageert Kirsten. "We denken wel dat er meer aan de hand is. De onderste steen is niet bovengekomen." De chauffeur kreeg uiteindelijk een taakstraf opgelegd. "Dat zijn geen straffen."

Kirsten gaat verder: "Ik heb mijn kind opgevoed met normen en waarden. Nino was een heel keurig jongetje. Het was nu ook te zien hoe netjes hij zich gedroeg. Hij is wel degene die nu in de kist ligt. Deze man heeft een hele hoop fout gedaan. En zijn berouw? Dat was dat hij aan het eind zei dat het hem vreselijk speet. Dat is voor mij geen berouw, dat zijn loze woorden."

Het Misdaadbureau

Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt.

Stuur jouw verhaal, tip of vraag naar de redactie van Het Misdaadbureau. Je kunt onze redactie een (audio)-bericht whatsappen via 06 57832894.

Gerelateerde podcast

Het Misdaadbureau

Het Misdaadbureau

Ster advertentie
Ster advertentie