Binnenland
NOS

Vindicat opnieuw in opspraak: 'Het moet een verschrikking zijn geweest'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vindicat opnieuw in opspraak: 'Het moet een verschrikking zijn geweest'

De politie in Groningen start een nieuw onderzoek naar mogelijke misdragingen van studenten van Vindicat. Zo'n 200 leden van deze studentenvereniging zouden afgelopen weekend een restaurant hebben geterroriseerd. Zo werd er tegen de muur geplast en spullen vernield.

Het restaurant Sushi Mall en de studentenvereniging zeggen dat er niet zoveel gebeurd is, maar andere gasten ontkennen dat. Niet alleen de politie bekijkt de zaak, ook de gemeente, universiteit en hogeschool zijn aan het kijken of ze maatregelen tegen Vindicat gaan nemen.

Vindicat opnieuw in opspraak

Verslaggever Martijn van der Zande sprak met een van hen. Zij noemt de gebeurtenissen "absurd". "Personeel werd uitgejoeld en niet vriendelijk behandeld. Voor hen moet het echt een verschrikking zijn geweest," aldus de getuige.

Zij vindt het bizar dat Sushi Mall de overlast ontkent. Die ontkenning ziet Van der Zande bij meer horecazaken. "Er is belang het gedrag van de studenten te downplayen. Er wordt immers veel geld verdiend aan hen," aldus de verslaggever.

Ster advertentie
Ster advertentie