Binnenland
BNNVARA

Modeontwerpster werd boswachter: 'Ik moet de natuur beschermen'

foto: Vroege Vogelsfoto: Vroege Vogels
  1. Nieuwschevron right
  2. Modeontwerpster werd boswachter: 'Ik moet de natuur beschermen'

Tijdens de eerste coronaperiode wist Marit zeker dat ze boswachter wilde worden: "Ik moet naar buiten en moet nuttig zijn, de natuur beschermen." En zo gebeurde het: op 41-jarige leeftijd startte Marit Hendriks van de Weem de tweejarige opleiding tot boswachter bij Staatsbosbeheer. Vroege Vogels ging met haar in gesprek.

Staatsbosbeheer heeft jaarlijks 10 plekken voor leerlingen voor het 2-jarige opleidingstraject voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) bos- en natuurbeheer op niveau mbo 3 of mbo 4. Tijdens de opleiding ga je één dag per week naar school. Daar leer je alles over flora en fauna, ecologie en natuurbeheer. Die kennis pas je de rest van de werkweek toe in de praktijk, als leerling boswachter in een van gebieden van Staatsbosbeheer.

Carrièreswitch

"Een jaar geleden zat ik in een jacuzzi in Rome, mocht in de styling doen van de kleding. En op dat moment wist ik al: dit wordt m'n laatste klus, ik wil boswachter gaan worden." Ze solliciteerde op het opleidingstraject van Staatsbosbeheer en werd afgelopen september een van de gelukkigen die werd aangenomen.

Ze is nu een jaar lang leerling-boswachter in de Biesbosch. In september gaat ze nog een jaar naar een ander gebied en dan is het zo ver: dan is modeontwerper Marit Hendriks van de Weem, boswachter Marit Hendriks van de Weem.

Modeontwerper wordt boswachter

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie