Binnenland

Podcast De Dag: Heb je het als jonge fractieleider moeilijker?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Heb je het als jonge fractieleider moeilijker?

Is Rob Jetten (31) te jong om D66-fractieleider te zijn? Onzin, vindt Hans Wiegel. In de jaren zeventig werd Wiegel op 30-jarige leeftijd VVD-fractieleider.

{podcast audio="61487" caption="De Dag #177: Heb je het als jonge fractieleider moeilijker?" }

In De Dag vertelt Wiegel over zijn ervaringen als jonge fractieleider. Zo noemde premier Biesheuvel hem 'jongeheer Wiegel'. "En dan noemde Hans van den Doel (PvdA) mij weer 'de jongeheer van Biesheuvel'. Daar moest ik trouwens zelf ook om lachen."

Verder in De Dag

En op Sulawesi moeten Indonesiƫrs nog elke dag omgaan met de gevolgen van de aardbeving en tsunami, nu anderhalve week geleden. Vandaag is de landelijke actiedag voor de slachtoffers. Verslaggever Jeroen de Jager doet verslag van de nasleep van de ramp en vertelt hoe journalisten te werk gaan.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie