Binnenland
KRO-NCRV

Stine Jensen kritisch op enorme groei van coaches: 'Omarm juist het falen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stine Jensen kritisch op enorme groei van coaches: 'Omarm juist het falen'

We gaan massaal naar de coach. Daar brengt filosoof Stine Jensen iets tegenin. "Het kan ook helpen om juist te omarmen dat niet alles verbeterd hoeft te worden", zegt ze bij Spraakmakers.

Video niet beschikbaar

100.000 coaches zijn er inmiddels, blijkt uit nieuwe cijfers. Voor elke kwaal is er wel iemand: om te frequenter te sporten, om slimmer te beleggen of om je huilbaby beter te laten slapen. Hierin slaan we een beetje door, vindt Jensen, die recent nog een boek schreef met de titel Faalmoed.

Juist minder coaches

"Het kan ook helpen om juist te omarmen dat niet alles verbeterd hoeft te worden. Want die hele coachingmarkt drijft natuurlijk op een constant verlangen naar een beter zelf, naar een maakbaar zelf. En als we nou juist gaan omarmen wat niet goed gaat, dan heb je misschien nog veel minder coaches nodig."

Omarm het mislukken

Dat niet alles op rolletjes loopt, of sterker nog dat je fouten, dat hoort nou eenmaal bij het leven. "Nu zijn we zo sterk gespitst op altijd maar presteren en die betere versie van je zelf worden. Daarom denk ik dat dat omarmen van het mislukken, het falen, een soort beter recept is tot gemoedsrust."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie