Binnenland
EONOS

Kwakman wil zekerheid over Salah: moet mijn WK-pools invullen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kwakman wil zekerheid over Salah: moet mijn WK-pools invullen

Nu alle landen hun selecties voor het WK voetbal in Rusland bekend hebben gemaakt, barsten de discussies los. Van alle namen die ontbreken valt namelijk een prachtig elftal samen te stellen.

'Ik snap niet dat Sané niet naar het WK mag'

Bij wereldkampioen Duitsland gaat Leroy Sané bijvoorbeeld niet mee. De aanvaller is basisspeler bij de Engelse kampioen Manchester City, maar wordt door bondscoach Joachim Löw thuisgelaten.

Kees Kwakman, die onlangs een einde aan zijn voetbalcarrière maakte, reageert bij Langs de Lijn En Omstreken verbaasd op zijn absentie. "Dit is toch wel de grootste verrassing. Hij heeft het fantastisch gedaan dit seizoen en zijn grote doorbraak gemaakt."

Sané heeft het in de concurrentie afgelegd tegen met name Marco Reus van Borussia Dortmund. "Maar Sané heeft diepgang, en een goede individuele actie. Die anderen toch minder. Maargoed, Löw zal ook niet achterlijk zijn", aldus Kwakman.

Haast met WK-poules

Bij de selectie van Egypte ging het vooral over Mohamed Salah. De sterspeler van Liverpool raakte geblesseerd in de Champions League-finale, vreesde niet mee te kunnen naar Rusland, maar zijn naam prijkt nu toch op de definitieve lijst.

Toch is nog niet zeker of Salah daadwerkelijk in actie kan komen op het WK. Kwakman wil snel zekerheid. "Ik moet mijn WK-pools invullen. Maar Egypte met of zonder Salah scheelt wel een ronde..."

Ster advertentie
Ster advertentie