Binnenland

'Ik mag niet eens zelf bepalen welke frisdrank we schenken'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik mag niet eens zelf bepalen welke frisdrank we schenken'

[KRO-NCRV] De Olympische wijk Barra de Tijuca was een aantal jaar geleden nog een slaperige wijk net buiten de stad. Inmiddels ligt er langs de boulevard een vierbaansweg en is het ene na het andere hotel uit de grond gestampt. Lage vakantiehuisjes hebben plaats gemaakt voor hoge hotels. Maar het mooie uitzicht is gebleven.

Prijs

De Nederlander Jeroen van den Bos woont al twintig jaar in Zuid-Amerika en is als operations manager verantwoordelijk voor wat er allemaal gebeurd in één van die nieuwe hotels. Tijdens de Spelen zijn de hotels uiteraard behoorlijk aan de prijs maar na de Spelen zal de concurrentie moordend zijn.

Want door de Spelen worden er straks in Rio waarschijnlijk meer hotelkamers aangeboden dan dat er vraag is. En om daar dan nog een beetje bovenuit te steken wordt volgens van den Bos heel moeilijk. ‘Omdat elk hotel tegenwoordig hetzelfde aanbiedt; een lekker bed, warme douche en gratis internet, moeten we steeds creatiever zijn met wat we aanbieden, om boven de massa uit te steken.’

Sponsor

Het hotel van Jeroen van den Bos is een officieel Olympisch hotel. Dat klinkt leuk, maar dat betekent ook dat de sponsoren alles bepalen. Voor onze reportage moest eerst toestemming komen en ondanks dat de hotelketen standaard het ene frisdrankmerk schenkt, mag het tijdens de Spelen alleen die frisdrank schenken van precies dat andere merk.

De hotels passen zich zonder morren aan. Totdat de vlam over tweeënhalve week uitgaat, is voor de hotels meedoen belangrijker dan winnen. Dat winnen komt na de Spelen wel.

Ster advertentie
Ster advertentie