Binnenland
KRO-NCRV

Arno fietste 1,5 jaar lang door weer en wind voor z'n werk 32 km heen en terug

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Arno fietste 1,5 jaar lang door weer en wind voor z'n werk 32 km heen en terug

In je eentje chagrijnig in de file staan? Hou op zeg, zegt Arno Haijtema. Hij fietste anderhalf jaar lang 32 kilometer heen en weer terug voor z'n werk. "Je wordt lekker wakker."

Video niet beschikbaar

De helft van alle autoritten is korter dan 7,5 kilometer. En daar moet verandering in komen, vindt het kabinet. Daarom komt er een een publiekscampagne om ons allemaal te stimuleren om op de fiets te stappen. Een goed idee, vindt fervente fietser Haijtema.

Werd te zwaar

Hij fietste ongeveer 1,5 jaar lang elke dag door weer en wind naar z'n werk. 32 kilometer heen, 32 kilometer terug. Nu niet meer overigens: "Nu ben ik, zoals veel mensen sinds de coronacrisis, eigenlijk best veel thuis. En het werd me ook iets te zwaar. Ik kreeg een beetje last van overbelasting van m'n knieën."

Chagrijnig in de auto

Nu pakt 'ie het anders aan. Hij pakt halverwege de trein. Want de voordelen van fietsen, die pakken ze niet meer van 'm af. "Het voordeel van op de fiets gaan is dat je lekker wakker wordt. Ik rij langs de provinciale weg die altijd vol met auto's staat en dan zie ik mensen allemaal in hun eentje heel treurig in de auto zitten. En ja, ik kijk een beetje om me heen. Dan hoor ik de vogeltjes fluiten en zie ik hoe de natuur op het moment lentevormen aanneemt."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie