Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Maarten van Rossem
We kennen Maarten van Rossem allemaal als de eenmansjury van De Slimste Mens, waarin hij zijn zienswijze geeft over de kandidaten, de vragen en de antwoorden. Vannacht is hij te gast in Nooit Meer Slapen, waarin hij eerlijk antwoord moet geven op de vragen in de rubriek Open Kaart. Heeft Van Rossem nog geheimen?

Wim Perlot van het Cold Case Team
In vijf Nederlandse gevangenissen zijn kalenders verspreid met 52 onopgeloste zaken. De coldcaseteam van de politie hopen die zaken met tips van gedetineerden alsnog op te lossen. Volgens voorzitter Wim Perlot van het Cold Case Platform spelen getuigen een belangrijke rol bij het oplossen van oude zaken. "In de bajes praten gedetineerden met elkaar. Ze biechten een moord op of vertellen wat ze hebben gehoord", zegt Perlot. Vanavond is Perlot te gast in Langs de Lijn En Omstreken.

Lees ook: Kalenders in gevangenissen moeten leiden tot tips in cold cases

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laura van Kaam
Laura van Kaam werd bekend doordat ze in 2013 het tweede seizoen van The Voice Kids won. Maar eind 2016 maakte ze via haar Facebookpagina bekend dat ze kampt met een zware depressie, omdat ze niet langer een masker wil dragen. Met haar openbaring hoopt ze dat depressies eerder opgemerkt worden, zodat mensen op tijd hulp krijgen. Vanmiddag schuift Laura van Kaam aan bij Radio EenVandaag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En verder...

  • De bus van Nieuws & Co komt rechtstreeks vanaf de vakantiebeurs in Utrecht, waar wordt gesproken met onder meer ANVR en een reisorganisatie die reizen naar weeshuizen in de aanbieding heeft.
  • Muzikant Rob Dekay is om 19.00 uur te gast in Radio Kunststof. Hij vertelt over zijn soloplaat 'Alles Gaat Voorbij' en zijn optreden aankomend weekend op Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Alle programma's en onderwerpen zijn te vinden in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

"Is het nou zo moeilijk om een Europese defensie op te richten? En een grenswacht? En een gemeenschappelijke opsporingsdienst? Volgens Beglisch oud-premier Guy Verhofstadt mist een Europese visie. "Ja, mensen zijn kritisch op de EU, maar de stekker eruittrekken is het domste van je kunt doen", zegt Verhofstad in De Ochtend:

Guy Verhofstadt over zijn visie op Europa

Dit weekend was het EK Allround en Sprint in ijsstadion Thialf. Erben Wennemars spreekt met 's werelds eerste Europees Sprintkampioen Kai Verbij:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie