Binnenland
AVROTROS

Peter Schouten over hoger beroep van Thijs Römer: 'Zijn goed recht'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Schouten over hoger beroep van Thijs Römer: 'Zijn goed recht'

"Ik snap dat mensen zeggen: hoe haalt-ie het in zijn hoofd? Aan de andere kant: zijn hele leven als professional is wel vernietigd. Er is ook een gezin dat met deze problematiek wordt geconfronteerd", zegt strafadvocaat Peter Schouten in MISCHA! over de zaak Thijs Römer.

#316 - Peter Schouten - MISCHA!

Zowel Römer als het Openbaar Ministerie (OM) gaan in hoger beroep tegen de uitspraak rondom online seksueel misbruik van minderjarige meisjes, werd deze week bekend.

'Ik zou me er als advocaat ook over opwinden'

Volgens Schouten is het Römers "goed recht" dat hij in hoger beroep gaat. "Of hij daar ook goed aan doet? Ik vind dat anderen niet het recht hebben dat te beoordelen. Dat is aan hem en zijn advocaat, die kennen het dossier."

Schouten heeft zelf eens iemand bijgestaan die, zo zegt de advocaat, "veel meer op zijn kerfstok had". "Maar omdat er geen sprake was van de productie van kinderporno kreeg hij een taakstraf van 240 uur en een kleine voorwaardelijke straf. Waarom gaat het dan bij Römer om een maand onvoorwaardelijk? Ik zou me daar als advocaat ook wel over opwinden."

#316 - Peter Schouten - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie