Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Schaatsen en Argos

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Schaatsen en Argos

Het is weer weekend en dat betekent sport! Vandaag zijn er Eredivisie-wedstrijden, met onder meer PEC Zwolle-Ajax en ADO Den Haag tegen De Graafschap. Verder staat de wereldbeker shorttrack in Kazachstan op het programma, evenals de Wereldbeker schaatsen in Polen.

Eredivisie

De Eredivisie is weer spannend te noemen. De achterstand van Ajax op PSV vorig weekend verkleind van 5 naar 2 punten. Om 19.45 uur spelen de Amsterdammers uit tegen PEC Zwolle. De Zwollenaren hebben geen goede seizoensstart. Met slechts 1 punt boven de degradatiestreep kan de ploeg van John van 't Schip geen nederlaag gebruiken. Luister naar alle Eredivisiewedstrijden vanaf 18.00 uur bij NOS Langs de Lijn.

Overzicht van de Eredivisiewedstrijden op zaterdag

18.30 uur Willem II-sc Heerenveen | Verslag:
19.45 uur PEC Zwolle-Ajax | Verslag:
20.45 uur ADO Den Haag-De Graafschap | Verslag:

Wereldbeker schaatsen

De derde wereldbeker van het seizoen staat weer op het programma. Na de wereldbekers van Obihiro en Tomakomai is nu het Poolse Tomaszów Mazowiecki aan de beurt. Vandaag staan de 500 meter en de 1500 meter op het programma.

Argos: het verhaal van Lisa

Soms is er een verhaal dat te bizar is voor woorden. Zo ook het verhaal van Lisa. Ze is 15 jaar als ze bij de politie aangifte doet van seksueel misbruik door haar vader en andere mannen in de Nieuwe Scheveningse Bosjes en in een café in Den Haag. De details die ze vertelt worden steeds gruwelijker en zijn moeilijk te geloven.

Het Openbaar Ministerie besluit het onderzoek stop te zetten. Maar dan duiken er bewijzen op die Lisa’s verhaal ondersteunen. Argos bestudeerde de dossiers van de politie, het Openbaar Ministerie, het medisch dossier van Lisa, verklaringen die zijn afgelegd bij de notaris en onderzoek van Hoffmann Bedrijfsrecherche. Daarnaast voerde de journalisten van Argos tientallen gesprekken met betrokkenen, hulpverleners en deskundigen. Ook kregen ze computers van het gezin tot onze beschikking.

Luister naar Argos vanaf 14.00 uur.

En verder...

  • Voor vandaag staan er weer demonstraties gepland in Parijs en mogelijk ook in andere landen. Wat zijn de economische verklaringen voor de uiting van onvrede van de Gilets Jaunes? Zijn die specifiek voorbehouden aan Frankrijk of leeft in Nederland dezelfde onvrede? Professor Steven Brakman van de Rijksuniversiteit Groningen beschouwt de volksoproer door de bril van de internationale economie. Dr Kelder en Co is om 13.00 uur te volgen op NPO Radio 1.
  • Het recht van overpad bepaalt dat mensen over jouw grond mogen lopen, bijvoorbeeld bij een steeg achter een rij huizen. Mag je zo'n steeg ook afsluiten? Verder: parkeren via Yellowbrick is duurder dan bij de parkeerautomaat en een kerstboomdeskundige vertelt hoe je je boom mooi houdt tot na de kerst. Luister om 15.00 uur naar Radar.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie