Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: EK Veldrijden, vergroening binnenvaart en 4 eredivisie-wedstrijden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: EK Veldrijden, vergroening binnenvaart en 4 eredivisie-wedstrijden

De beste veldrijders uit Europa strijden vandaag in Tabor om de Europese titel. De Nederlanders Mathieu van der Poel, Lars van der Haar en Maud Kaptheijns behoren allemaal tot de favorieten. NPO Radio 1 doet verslag van het EK in Tsjechië.

Carel Kuyl en Yasemin Smit

Verder vandaag op NPO Radio 1: De Perstribune ontvangt omroepbestuurder Carel Kuyl en waterpolo-international Yasemin Smit. Carel Kuyl, te gast in het eerste uur, heeft een lange carrière bij de publieke omroep achter de rug.

Yasemin Smit, te gast in het tweede uur, maakte deze week bekend te stoppen als waterpolo-international. Smit speelde 350 interlands en was de laatste nog actieve international die goud won op de Spelen van Peking (2008). Vorig jaar werd ze nog gekozen tot de waardevolste waterpoloër van het EK in Belgrado.

Luister van 12.00 - 14.00 uur naar De Perstribune op NPO Radio 1.

Eredivisie: 4 wedstrijden

In de eredivisie komen vandaag Feyenoord, Ajax en PSV in actie. Kan de nieuwe trainer Gertjan Verbeek met FC Twente stunten tegen koploper PSV? Voor landskampioen Feyenoord is het al meer dan een maand geleden dat een wedstrijd werd gewonnen. Vandaag kan de ploeg uit Rotterdam tegen ADO Dan Haag een einde maken aan die slechte reeks.

In de Amsterdam Arena speelt Ajax tegen FC Utrecht. De Amsterdammers lijken sinds eind september het lek boven te hebben, terwijl FC Utrecht erg wisselend presteert. Gaat Ajax in de achtervolging op PSV kostbare punten verspelen? Volg het live op NPO Radio 1!

  • 12.30 uur ADO Den Haag - Feyenoord. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 14.30 uur Ajax - FC Utrecht. Verslag: Frank Wielaard
  • 14.30 uur Vitesse - PEC Zwolle. Verslag: Ragnar Niemeijer
  • 16.45 uur PSV - FC Twente. Verslag: Andy Houtkamp

Vergroening Binnenvaart: wie gaat dat betalen?

De binnenvaart heeft een groen imago. Om groen te blijven moeten ze net als andere sectoren ook bijdragen aan het verminderen van broeikasgassen en fijnstof. Het probleem is dat scheepsmotoren 10 tot 40 jaar meegaan en er veel onduidelijkheid is over de technologische eisen en aanpassingen die gedaan moeten worden. En wie gaat die aanpassingen betalen? In het regeerakkoord is sprake van een GreenDeal voor de verduurzaming van onder andere de binnenvaart, maar het is nog onduidelijk of de sector op support en financiële steun kan rekenen. Luister naar Reporter Radio, vanaf 19.00 uur.

Lees meer: Wie betaalt de vergroening van de binnenvaart?

Een fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie