Binnenland
NOS

Verdwenen helikopter Suriname vrijwel zeker teruggevonden

foto: Douwe C. van der Zeefoto: Douwe C. van der Zee
  1. Nieuwschevron right
  2. Verdwenen helikopter Suriname vrijwel zeker teruggevonden

In de omgeving van het Surinaamse dorpje Atjoni is een verdwenen helikopter gevonden. In het wrak bevinden zich stoffelijke resten van de tweekoppige bemanning. De eigenaar van helikopterbedrijf Hi-Jet, Jerrel van Embricqs, zegt tegen de NOS dat het voor 99% zeker om het toestel gaat dat in de avond van 23 mei 2015 spoorloos verdween.

Twee dagen na de verdwijning waren er verkiezingen in Suriname, en het toestel had in een afgelegen gebied in het zuiden van het land stembussen en personeel afgeleverd. Aan boord waren de piloot van het toestel Donavan van Embricqs (40) en technicus Ryatno Kertodikromo (38). Van Embricqs had de Nederlandse nationaliteit en was een neef van de eigenaar van Hi-Jet.

Verdwenen helikopter Suriname vrijwel zeker teruggevonden

Beloning

Het helikopterbedrijf zocht na de verdwijning wekenlang naar het vermiste toestel en loofde een beloning uit van 35.000 Amerikaanse dollar voor de gouden tip. Door Nederlandse vrienden en familie werd in Amsterdam een benefietavond georganiseerd om geld in te zamelen voor de zoektocht.

Het wrak werd volgens het Surinaamse Radiostation Apintie woensdag in het oerwoud ontdekt door medewerkers van een Chinees houtkapbedrijf. De politie is ter plaatse voor onderzoek. Volgens Jerrel van Embricqs ligt het toestel ongeveer 16 kilometer van Atjoni.

Het dorp ligt aan de Surinamerivier en is bij veel toeristen bekend als de aanmeerplaats voor korjalen naar het binnenland. De families van de bemanning willen in dit stadium nog niet reageren op de vondst van de helikopter en de stoffelijke resten en wachten het politieonderzoek af.

Ster advertentie
Ster advertentie